Zašto odabrati Qualified® test?

Zašto odabrati Qualified® test?

Rizik za Down sindrom kod trudnice starosti 35 godina iznosi 1:360

Zašto odabrati Qualified® prenatalni test?

  • -          Precizan je preko 99.9%, fetalna frakcija se analizira najsavremenijom 4.0 tehnologijom.
  •     Sveobuhvatan je. Preko 100 mikrodelecija i duplikacija.
  •    Bez rizika je,  nema opasnosti po zdravlje mame i bebe.
  •    Niste sami. Test se izvodi uz konsultaciju stručnog tima.
  •    Brz je. Rezultati za 3 do 5 radnih dana od prijema u laboratoriju.
  •           Pogodan je. Izvodi se  kod blizanačkih i VTO trudnoća.

Visoka stopa uspešnosti

 U 99, 4% slučajeva Qualified® test daje rezultat o genetskim sindromima.

Verovatnoća da li analiza Qualified® testa može biti sprovedena uspešno ili ne, dosta zavisi od toga koliko je slobodno-cirkulišuće fetalne DNK (cffDNA) prisutno u majčinoj krvi. Procenat cffDNA zavisi i od nedelje trudnoće (što je trudnoća ranija, to je cffDNA prisutna u manjem procentu), kao i od težine majke (što je veća težina majke, to će biti izolovano manje bebine cffDNA).

Udeo slobodno-cirkulišuće fetalne DNK

Da bi se utvrdio određeni hromozomski poremećaj kod fetusa, udeo slobodno-cirkulišuće fetalne DNK (cffDNA) („fetalna frakcija“) u krvi majke mora iznositi najmanje 2%. Qualified® test se može uraditi od navršene 10. nedelje trudnoće (GN 10 + 0), jer udeo fetalne DNK u majčinoj krvi raste sa odmicanjem trudnoće. Do 21. nedelje trudnoće se udeo bebine DNK iz nedelje u nedelju povećava za 0, 1% , dok se nakon 21. gestacijske nedelje povećava za 1, 1%.

Partnerska laboratorija meri „fetalnu frakciju“ prilikom sprovođenja svakog Qualified ® testa. Ukoliko je fetalna frakcija ispod 2%, ne može se sprovesti evaluacija testa. Bio Save Lab tada dobija obaveštenje iz laboratorije u Italiji da je nešto kasnije potrebno dostaviti novi uzorak krvi i o tome obaveštava klijentkinju.

Visokokvalifikovani tim lekara za dijagnozu i savetovanje

Tim u laboratoriji BioRep® čine visokokvalifikovani lekari i naučnici, uključujući i specijaliste humane genetike, laboratorijske medicine, ginekologije i akušerstva.

Naš tim u partnerskoj laboratoriji BioRep® i Bio Save tim će rado odgovoriti na Vaša pitanja vezana za prenatalnu dijagnostiku, NIPT, kao i tumačenje Qualified® testa.

Sign In